VEEL OP WIELEN EN MEER... VOOR DE BESTE PRIJS!
Verzending: Nederland België Duitsland 

Tips Accugebruik

Accu’s en opladers

Loodaccu’s
De loodaccu is een oplaadbare accu. De loodaccu’s van djimmi.nl zijn 6 Volt of 12 Volt.
Voordeel van loodaccu's is dat ze een grote stroom (capaciteit) kunnen leveren, en zijn volledig onderhoudsvrij.
De accu’s zijn echter verbruiksonderdelen, geen gebruiksonderdeel, na verloop van tijd gaat een accu het vermogen verliezen om energie op te nemen en/of af te geven.

Voltage
Een loodaccu heeft een bepaalde voltage, deze wordt uitgedrukt met een V van Volt. De meeste loodaccu's zijn 6 Volt of 12 Volt.
Dit is belangrijk wanneer u een vervangende loodaccu zoekt. Meestal staat het op de loodaccu die u wilt vervangen.
Wij geven 6 maanden garantie op onze accu’s (incl. Razor accu’s).

Capaciteit
Daarnaast is de capaciteit belangrijk van een loodaccu. De capaciteit wordt weergegeven in A (Ampère). Hoe meer Ampère hoe meer capaciteit hij heeft, maar ook hoe groter hij wordt. De capaciteit van een loodaccu bepaald hoe lang een apparaat die aangesloten is op een loodaccu blijft werken.

Tips voor een lange levensduur/gebruik van de loodaccu
Onthoud altijd om de Power-knop uit te schakelen na gebruik.
Als je de loodaccu voor langere tijd niet meer gebruikt zorg dan dat deze opgeladen weggezet wordt, en ieder 1 tot 3 maanden opnieuw opgeladen wordt.
Accu's die ontladen zijn en zo weggezet worden zullen kapot gaan en de capaciteit neemt sterk af, of hij laad helemaal niet meer op)
Zorg voor een "warme" plek voor de accu. De levensduur van de accu neemt sterk af als hij in een omgeving staat waar het onder nul komt in de winter.
Als je b.v. de quad van de kinderen opbergt in een onverwarmt schuurtje, zal de accu hier sterk onder lijden in de winter maanden.
Het opladen van de loodaccu gebeurt het liefst ook in een warme (kamer temperatuur) omgeving.
Opmerking: Bij korte frequente start/stops zal een accu eerder leeg zijn dan dat je continu rijdt zonder al teveel start/stops, dit vergt heel veel van een accu.
De levensduur van een loodaccu kan uitgedrukt worden in het aantal keer dat deze opgeladen kan worden.
Voor de loodaccu's geldt hoe verder een loodaccu ontladen wordt, en daarna opgeladen wordt hoe korter de levensduur.

Laden van loodaccu’s
Voor het laden van loodaccu's heb je een loodaccu lader nodig. Deze is altijd bij het product bijgeleverd.
Een goede lader past de hoeveelheid laadstroom aan op het voltage van de accu. Hoe voller de accu hoe hoger het voltage.
Bij een 12 volt accu wordt de accu geladen tot 13,8 volt, dan is hij vol.

Opladers
Gebruik alleen opladers die bij het product zitten of u bij ons naderhand nog bijgekocht heeft. Gebruik GEEN snelladers e.d.!!! Dit kan veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Mocht tijdens het opladen de lader te heet worden (dus dat je de vinger er niet meer op kunt leggen) neem dan even contact op met ons. De oplader mag wel warm worden maar niet heet.

Vraag en Antwoord
Mijn accu laadt niet op?
Als de accu niet oplaadt check dan het volgende:
Kijk eerst of de oplader goed aangesloten is op de laadpoort van het product.
Let er op dat de inkeping/uitsparing van de plug van de lader gelijk zit aan de uitbouw van de laadpoort en de stekker soepel in de laadpoort past.
Laad voor de volledige 8 uren.
Als de accu nog niet opgeladen is dan moet deze misschien worden vervangen.
Als je het product heb weggezet met de power knop aan of je product is lange tijd niet opgeladen geweest dan kan het zijn dat de accu in een fase komt dat deze niet langer op te laden is.
Het zijn loodzuur accu’s. Deze dienen 1x per maand opgeladen te worden, als je het product niet gebruikt, bv in de winterperiode of een andere periode dat deze wat langer niet wordt gebruikt.
Een herlaadbare accu gaat niet eeuwig mee (zelfs niet met de grootste zorg), de levensduur hiervan is afhankelijk van de conditie van de accu, het gebruik en de omstandigheden.

Kan een accu overladen worden?
De Accu’s van onze Razor producten zijn dusdanig ontworpen dat deze niet overladen kunnen worden.
Onze andere accu’s kunnen in principe niet overladen worden maar het is altijd raadzaam om na de aanbevolen laadtijd de lader te ontkoppelen.
Er kunnen zich altijd onvoorziene omstandigheden voordoen zoals een onverwachte stroomstoot van bliksem of anamolie van de stroomlijn (afwijking/onregelmatigheid).

Hoe voer ik Accu’s af ?
De accu’s die bij uw product geleverd zijn, zijn loodzuur accu’s.
Deze mogen niet in de gewone vuilnisbak.
Breng de defecte accu naar de milieustraat in uw buurt, of doe hem in de milieubox van uzelf en laat deze dan legen bij een milieustraat.
Kijk voor de dichtstbijzijnde milieustraat op de volgende website: http://www.recyclingplatform.nl/locatie_afvalbrengpunten/tabel